Suosittelijat

Riikka Talvitie

Säveltäjä

”Kun 1980-luvulla asuimme Keravalla kansanedustaja Kalle Könkkölän naapurissa, ajattelin, että vammaisten asiat hyvässä hoidossa ja heillä on edustaja valtion lainsäädännössä. Nyt minulle onkin valjennut, ettei vuoden 1987 jälkeen vammaisilla ole ollut yhtään edustajaa kansanedustajien joukossa. Maija Karhunen olisi tähän tehtävään mitä mainioin edustaja. Hän on osaava, työteliäs ja terävä-älyinen henkilö, joka ottaa selvää asioista ja on valmis näkemään vaivaa niiden loppuun saattamiseksi. Olen tutustunut Maijaan esitystaiteen parissa, siksi luotan Maijan näkemyksiin ja osaamiseen myös taidekenttää koskivissa kysymyksissä. Hän on äärimmäisen yhteistyökykyinen ja lämminhenkinen työkaveri. Suosittelen Maijan äänestämistä mitä lämpimimmin!”

Hegesippus Lehessaari

Tietokanta-asiantuntija

”Maijan visiot ovat hyvin ihmisläheisiä ja todellakin tärkeitä toteutettavaksi. Tavoitteet ovat sellaisia, mitä meidän kaikkien tulisi edistää ja tukea. On kerrassaan hienoa että Maija on ehdokkaana ajamaan yhteisiä asioitamme.”

Henna Hurskainen

Sairaanhoitaja

”Ennen viime syksyä me ei Maijan kanssa oltu koskaan tavattu. Mä olin tykkäilly Maijan Insta-sisällöistä ja Maija mun hoitajaränteistä. Kun Maija pyys mua osaks tiimiä, olin yllättynyt ja otettu. Kun hän sanoi haluavansa pois yksilökeskeisestä ajattelusta politiikassa ja kohti yhdessä tekemistä, olin myyty. Me ei voida kaikki vaan ajaa omaa etuamme muiden kustannuksella.

Tavattiin Maijan kanssa selvittääksemme, oltaisko oikeesti hyvä mätsi. Muhun teki vaikutuksen paitsi Maijan halu kuunnella ja ymmärtää, myös uskallus myöntää jos ei tiennyt tai ollut tullut ajatelleeksi jotain. Kukaan meistä ei elä huomioiden kaikkia näkökulmia ja kokemuksia. Tärkeintä on se, miten me toimitaan kohdatessamme se, mitä ei olla tajuttu huomioida.

Paitsi se, että Maijalla on tosi hyviä ajatuksia muun muassa perus- ja ihmisoikeuksien edistämisestä, hyvinvointivaltion perusteista sekä taide- ja kulttuurialasta, Maija on myös valmis kuuntelemaan ja oppimaan, välittämään, olemaan ääni monille, ei vaan itselle, kyseenalaistamaan ja tekemään töitä sen eteen, että tää yhteiskunta on hyvinvointiyhteiskunta kaikille, ei harvoille. Siksi Maija.”

Satu Herrala

Kuraattori, väitöskirjatutkija

”Tapasin Maijan ensimmäisen kerran Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa melkein 20 vuotta sitten. Maija oli silloin lukiolainen ja minä parikymppinen vasta valmistunut tanssija. Maija jäi jo silloin mieleen rohkeana ja avoimena ihmisenä, joka oli innostunut nykytanssista.

Maijalla on juuri sellaisia ominaisuuksia, mitä poliitikolta tarvitaan: herkkyyttä kuunnella, rohkeutta toimia ja kykyä tehdä yhteistyötä. Hän tunnistaa epäoikeudenmukaisuudet yhteiskunnassa ja tarttuu niihin määrätietoisesti ja rakentavasti oli sitten kyse taloudellista eriarvoisuudesta, saavutettavista sote-palveluista, työelämän ja koulutuksen yhdenvertaisuudesta tai kulttuurisista oikeuksista. Maijaan voi luottaa myös ihmisoikeuskysymyksissä sekä ilmasto- ja ympäristöasioissa. Maijalla on sellaista tietoa ja kokemusta, mitä kenelläkään kansanedustajalla ei ole vielä koskaan ollut. Tarvitsemme hänen asiantuntemustaan, jotta Suomi voisi olla maa, jossa kaikilla on yhdenvertainen oikeus elää hyvää elämää.

Ollaan mukana rikkomassa lasikattoja ja äänestetään Maija eduskuntaan!”

Antti Nylén

Kirjailija, kustantaja

”Eduskunta kaipaa elämän realiteetteja tuntevaa taiteen ammattilaista. Eduskunta kaipaa Maijaa.”

Kari Aalto

Muusikko

”Suosittelen Maijaa eduskuntavaaleissa, koska Maija on hyvä ihminen.”

Minna Sirnö

Väitöskirjatutkija

”Ehdokkaani Maija Karhunen on rohkea ja ennakkoluuloton ihminen, jonka sydän on juuri siellä, missä pitääkin eli yhteisvastuun, ihmisoikeuksien, taiteen, kulttuurin, yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja teoiksi toteutuvan lähimmäisenrakkauden eturintamassa. Siksi Maija on erinomainen ihmisten kokoisten asioiden edunvalvoja eduskuntaan!”Olavi Uusivirta
Muusikko, näyttelijä

”Maija Karhunen on viisas, näkemyksellinen ja asioihin täysillä omistautuva yhteiskunnallinen ajattelija, toimija ja taiteilija. Me tarvitsemme sitoutuneita ja periksiantamattomia poliitikkoja, jotka katsovat kauas. Me tarvitsemme Maijaa!”

Sara Melleri

Näyttelijä ja ohjaaja

”Tarvitsemme eduskuntaan Maija Karhusen asiantuntemusta, sydämen älyä ja terävää intersektionaalista feminismiä, joka toteutuu yhteiskunnan rakenteissa, arjessa ja juhlassa.”

Ruusu Haarla

Ohjaaja, dramaturgi, näytelmäkirjailija

”Maija Karhunen on uskomattoman karismaattinen ja viisas tyyppi, minusta täydellinen ehdokas; rohkea, älykäs, yllättävä, haastava, suurisydäminen. Hän edustaa pehmeitä arvoja, mutta ajaa ja puhuu niistä erityisellä voimalla ja taidolla. Hän rikkoo tabuja ja välittää niistä, joista muut ei välitä. Maija on radikaali. Maija on tähti. Minä äänestin Maijaa!”